Noţiuni introductive a limbajul HTML5

Scurt istoric - HTML5

    Primul browser web a fost introdus în 1993 și se numea MOSAIC. Între timp a apărut o versiune nestandard a limbajului HTML pe care oamenii o foloseau. Din această cauză, în ianuarie 1997, s-a întrerupt dezvoltarea limbajului MOSAIC.
    Versiunea standard a apărut în 1995, când HTML 2.0 s-a făcut anunțat. Doi ani mai târziu a apărut HTML 3.0 și după alți 2 ani și HTML 4.01. Și această versiune (HTML4) încă e utilizată ca piatră de temelie pentru crearea paginilor web.

    Primul proiect de HTML5 a fost anunțat în ianuareie 2008, se folosește și astăzi și încă mai este în faza de dezvoltare. Această versiune reprezintă în prezent cel mai bun web designing.
HTML5 are la bază principiile după care a fost dezvoltat HTML, adică se bazează pe structură, sens și conținut, așa cum CSS3 (respectiv CSS) trebuie folosit numai pentru a modifica felul în care conținutul este afișat. Cu alte cuvinte, HTML5 trebuie să descrie ce este un element în pagină iar CSS3 să descrie cum trebuie să arate acel element.

Caracteristicile - HTML5

HTML (HyperText Markup Language) este unul din primele elemente fundamentale ale WWW (World Wide Web) ce descrie formatul primar în care documentele sunt distribuite şi văzute pe Web.
Caracteristicile principale ale limbajului HTML sunt:
- independenţa faţă de platformă;
- structurarea documentelor;
- legăturile hipertext.